{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Šaljući SMS poruke Amerikanci prikupili 11 miliona dolara

S
16.1.2010. u 15:20
0
2
Šaljući SMS poruke Amerikanci prikupili 11 miliona dolara
0
Šaljući SMS poruke Amerikanci prikupili 11 miliona dolara
Iz Fondacije 'Mobile Giving' istakli su kako je do sada oboren rekord u prikupljanju sredstava slanjem SMS poruka, a tome su uveliko doprinijele slavne ličnosti koje su potakle američki narod da pruži podršku unesrećenom narodu koji je stradao u razornom zemljotresu u utorak,, 12. januara.
"U sekundi stiže preko 10.000 poruka. Do sada je donirano više od 11 miliona dolara“, kazao je Jim Mains, direktor fondacije.

Ukucavanjem riječi Haiti i slanjem na određeni broj Amerikancima je omogućeno da doniraju po deset dolara za svaku poslatu poruku.

Haićanin, hip-hop muzičar, Wyclef Jean je također pokrenuo akciju kojoj se putem SMS poruke može donirati po pet dolara za njegovu Fondaciju 'Yele Haiti Earthquake'.

U akciju pomoći Haićanima uklučile su se i brojne slavne osobe, koje neprestano putem stranica za društveno umrežavanje Facebooka i Twittera pozivaju ljude da pomognu unesrećenom narodu onoliko koliko je to u njihovoj mogućnosti.

Angelina Jolie i Brad Pitt su do sada već donirali milion dolara iz svoje fondacije, a njima se pridružuju i brojne druge hollywoodske zvijezde kao što su George Clooney, Alyssa Milano, ali i brojni drugi poznati glumci i muzičari.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Jeste li zadovoljni radom policije u vašoj lokalnoj zajednici?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: