|

SAD: Washington osudio uvođenje izvanrednog stanja u Pakistanu

SAD: Washington osudio uvođenje izvanrednog stanja u Pakistanu
0
F
FENA
3.11.2007. u 20:11
0
komentara
0

dijeljenja
SAD: Washington osudio uvođenje izvanrednog stanja u Pakistanu
Sjedinjene Države su "duboko uznemirene" izvještajima da je pakistanski predsjednik Pervez Musharraf poduzeo izvanustavne akcije i proglasio vanredno stanje u zemlji, saopćio je u subotu američki State Department.
Vanredno stanje znači izrazito nazadovanje za pakistansku demokraciju i skreće Pakistan s puta prema civilnoj vladavini, upozorio je State Department.

"Predsjednik Musharraf ponovo je najavljivao da će odstupiti s položaja glavnog vojnog zapovjednika prije ponovnog polaganja predsjedničke zakletve i obećao da će održati izbore 15. januara. Očekujemo da se pridržava tih obveza i pozivamo ga da to odmah učini", naglašava se u saopćenju.

Također se izražava podrška SAD-a narodu Pakistana za nastavak demokratskih procesa i suprotstavljanja nasilnom ekstremizmu, te se pozivaju sve strane na suradnju kako bi dovršile tranziciju u demokraciju i civilnu vladavinu bez nasilja ili odgađanja.

Američka državna tajnica Condoleezza Rice izjavila je u Istanbulu, gdje sudjeluje na konferenciji zemalja iračkih susjeda, kako SAD "ne podržava izvanustavne mjere" koje je poduzeo Musharraf i pozvala sve strane na izbjegavanje nasilja i suzdržanost, te na hitan povratak demokraciji u Pakistanu, prenio je CNN.

General Musharraf u subotu je proglasio vanredno stanje, uveo policijski sat i prekinuo komunikacije u glavnom gradu, suspendirao Ustav i smijenio predsjednika Vrhovnog suda uoči ključne odluke Suda o budućnosti njegovog predsjedničkog mandata.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.