Uzdrman sistem socijalne sigurnosti
0
SAD: Ugrožene penzije miliona ljudi
Komentari (7)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Uplatiš 50 + firma ti uplati još 50 i čuva to država na berzi 30 godina i na kraju dobiješ 100.000.000 dolara vrijednosti za koju kupiš pola bajatog hljeba iz kontejnera na tačkice, ostalo profučkali oni na berzama i poklonili ti bezvrijedne papire. A istovremeno oni kupuju i slažu zlato i srebro u podrumske sefove. pa ti vidi šta ćeš.
..kao sto kaze mefisto, 401k fond nije obavezan ali je dobro uplacivati u isti..na primjer ti uplatis od svakog cheka $50 i isti iznos uplati i tvoj poslodavac..tako 4 cheka x $100 x , na primjer 30 godina + plus tvoja redovna penzija....i na kraju lijep iznos.
Na sjeveru Afrike se radja zametak Hilafeta, cionisticka amerika propada a nas Bosnjake i muslimane tjeraju u zlocinacki Nato. Sulejmane, u pamet!
Barem Amerikanci imaju šta podići sa 401k privatnog penzionog sistema pa da se podpomognu u životu, dok kod vas i ono zaposlenih radi bez uplačivanja penzionog od strane poslodavaca. Ovaj 401k nije niti obavezan za Amerikance. Imaju oni obavezni penzioni sistem Social Security za kojeg se obavezno skida sa svakog pay chequa sa državnom garancijom za njegovu isplatu od 65e godine života. Prema tome, neće ostati u starosti bez penzije. Pobrinite se vi da sebe regulišete u BiH, a ostavite se Amerike i Amerikanaca.
pa jb ga kad sve raste od poreza do troskova zivota i cijena a plate ne prate taj rast vec stagniraju od osamdesetih godina i sta ocekivat kad melju narod sa tim do kraja.
Eh nekada je račun za kućni telefon bio 5 KM, a danas za mobitele ispod stoje ne može ni pomoću trikova
HA HA ,zasluzili ste zato sto svijet zafrkajete.