Svijet
0

SAD: Ubijen jedan od dvojice bjegunaca iz zatvora u New Yorku

FENA
Jednog od dvojice ubica koji su spektakularno pobjegli iz zatvora u New Yorku ubila je policija nakon višesedmične potrage, objavili su dužnosnici u subotu.

Richard Matt (49) ubijen je u šumi blizu grada Malonea, oko 50 kilometara od zatvora, prenose agencije. David Sweat, drugi osuđeni ubojica, još je u bijegu, a policija nastavlja pročešljavanje terena.

Njih su dvojica 6. juna pobjegla kroz kanalizacijski sistema zatvora, a bijeg iz Clinton Correctional Facility u Dannemori pokrenuo je masovnu policijsku potragu.

Policija je u područje južno od Malonea pozvana u petak nakon napada na vozilo za kampiranje i u obližnjoj lovačkoj kabini pronašla dokaze povezane s bjeguncima.

Matt naoružan pištoljem kasnije je otkriven u šumi i kada se odbio predati, policajci su ga ubili. Potraga u tom području za Sweatom se nastavlja, kažu u policiji.

Matt je služio kaznu od 25 godina do doživotnog zatvora zbog ubistva svoga šefa čije je tijelo kasnije raskomadao. Sweat je osuđen na doživotni zatvor zbog ubistva zamjenika šerifa.

SAD