Svijet
0

SAD: Pucao na radne kolege, dvoje ubio i šest ranio

FENA
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Ogorčeni radnik pucao je u srijedu u tvornici cementa i kamenolomu u sjevernoj Kaliforniji pri čemu je ubio dvije osobe i šest ranio, saopćila je policija.
  • Naoružani čovjek koji je identificiran kao Shareef Allman također je osumnjičen da je kratko nakon toga pucao na ženu radnicu Hewlett Packarda u pokušaju da otme automobil, rekao je glasnogovornik šerifa okruga Santa Clara narednik Jose Cardoza.

  • Svjedoci su rekli detektivima da vlasti tragaju za muškarcem koji odgovara Allmanovom opisu a koji je pobjegao nakon druge pucnjave, rekao je Cardoza.

Svjedoci su rekli policiji da je Allman došao na sastanak o sigurnosti na radu u cementari Lehigh Southwest Cement Permanente Plant u Cupertinu naoružan pištoljem i puškom i pucao na svoje kolege.

  • Svjedoci i žrtve su rekli kako je Allman koji ima četrdesetak godina pogodio osam osoba za dvije minute i nakon toga pobjegao u autu tamne boje, rekao je Cardoza.

  • On je nesretan i ogorčen, kako tvrde svjedoci i žrtve. Ne znamo da li se radi o poslu ili porodičnim problemima, dodao je.

Jedna žrtva pucnjave je nakon što joj je pružena pomoć u lokalnoj bolnici puštena kući dok stanje drugih pet ranjenih za sada nije poznato. Žena pogođena prilikom pokušaja otmice auta je smještena u bolnicu i nije u životnoj opasnosti, prenosi u četvrtak Hina.