Napadač ubijen, troje ranjenih
0

VIDEO / Hollywood: Pucao na prolaznike, svi mislili da se snima film

Sarajevo-x.com
Dvadesetšestogodišnji Tyler Brehm otvorio je vatru na prolaznike na Sunset bulevaru u Hollywoodu i tom prilikom ranio tri osobe prije nego su ga policajci ubili.

Prolaznici su u početku mislili da se radi o glumcu iz filma koji se snimao u blizini, prije nego ga je policija uspjela svaldati. Prema pisanju američkih medija policajac koji je pogodio napadača radio je kao obezbjeđenje na snimanju filma o gangsterima "Gangster Squad" u kojem glumi Sean Penn.

Jedan od ranjenih nalazio se u automobili kada je napadač iz pištolja pucao u njega, a pogođen je u glavu. Radi se o 40-godišnjaku koji je hospitaliziran i u teškom je stanju, dok su ostalih dvoje prošli s lakšim povredama.

Pucnjava se dogodila u petak oko 10.30 sati po lokalnom vremenu, a policija još uvijek pokušava utvrditi zašto je Brehm počeo pucati nasumice po prolaznicima. O samom napadaču je malo toga poznato, osim da živi u Hollywoodu.

Nije poznat ni razlog zbog kojeg je 26-godišnjak pucao, ali u nekim izvještajima se spekuliše da ovakavo njegovo ponašanje ima veze s prekidom veze prije četiri dana, što se može zaključiti po njegovom Facebook profilu.

Sjedok događaja Micah Williams je ispričao za lokalne medije da je prvo mislio da se radi o sceni iz filma koji se snima u blizini, ali kada je i treći metak proletio pored njegove glave, shvatio je o čemu se radi i rekao prijatelju: "On puca na nas".

Drugi s vjedok Gregory Bojorquez je također u početku mislio da se radi o sceni iz filma.

"U početku se činilo kao da je sve to dio filma, a onda sam čuo zvuk metaka koji udaraju u metal. Bilo je strašno, ljudi u Los Angelesu su naviknuti na takve scene i svi su u početku mislili da se radi o snimanju filma", izjavio je Bojorquez.

Napadaču je vjerovatno nestalo metaka nakon izvjesnog vremena, pa je nakon što ga je policajac ranio izvukao nož iz pojasa. Za sada se samo zna da je napadač latinoameričkog porijekla, a njegovo divljanje na cesti je snimio očevidac iz obližnje zgrade.