SAD: Pozivom iz BiH gradu Bostonu upućena teroristička prijetnja

Klix.ba
30.12.2015. u 08:47
55
109
SAD: Pozivom iz BiH gradu Bostonu upućena teroristička prijetnja
55
SAD: Pozivom iz BiH gradu Bostonu upućena teroristička prijetnja Foto: Arhiv/EPA
Policija New Yorka je obavijestila bostonsku policiju o anonimnom pozivu koji je stigao iz BiH, a u kojem je nepoznata osoba uputila terorističku prijetnju Bostonu.
Poziv je stigao na broj za hitne slučajeve 911, nakon čega se u istragu uključio i FBI, piše Fox 25.

Istražni organi u SAD-u još uvijek utvrđuju ozbiljnost prijetnje, ističući da osoba koja je uputila prijetnju nije govorila o detaljima mogućeg napada.Izvor kanala Fox 25 je rekao i da su tokom telefonskog razgovora bili prisutni šumovi, kao i da postoji mogućnost da je umjesto riječi Boston, osoba koja je uputila prijetnju, izgovorila "Bosna".

Bostonska policija je saopćila da će u narednom periodu njihovi pripadnici biti oprezni tokom patroliranja ulicama, te da će uputiti više svojih pripadnika na mjesta u gradu gdje se okuplja veći broj ljudi.

Obavještenje policije u Bostonu (Foto: Screenshot) Obavještenje policije u Bostonu (Foto: Screenshot)


Guverner Massachusettsa Charlie Baker je izjavio da je njegova poruka građanima slična onoj koju su zvaničnici slali od terorističkih napada u Parizu.

"Potreban nam je stalni dijalog i povećana prisutnost policije na mjestima okupljanja građana. To je najbolji način da se spriječe nemili događaji", rekao je Baker.


Komentari (109)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: