Svijet
6

SAD: Policija objavila fotografije medvjeda netom prije nego što je ubio mladića

Klix.ba/FENA
Policija u New Jerseyju objavila je fotografije mladića kojeg je ubio i pojeo medvjed, a koje su pronađene u njegovom telefonu.

Grupa prijatelja šetala je šumom u Apshawa Preserve, prirodnom rezervatu na sjeveru New Jerseyja. U jednom trenutku ispred njih se našao ogromni medvjed.

Mladići su u strahu krenuli bježati što je, kažu stručnjaci, još više ugrozilo njihovu sigurnost.

Nažalost, 22-godišnji student informatike Darsh Patel nije uspio pobjeći. Medvjed ga je zgrabio i ubio. Tragedija u šumi desila se u septembru, međutim policija je tek sada objavila fotografije pronađene u njegovom smartphoneu.

Na fotografijama se vidi oko 150 kilograma težak medvjed kako se približava studentu. Kako pišu američki mediji, životinja je mladića raskomadala, a neke dijelove njegovog tijela pojela.

Prijatelji su u međuvremenu uspjeli nazvati policiju, a kada je stigla medvjed je još uvijek bio pored ostataka tijela nesretnog studenta. Policajac je pucao u zrak, no medvjed nije htio otići. Na kraju su ga policajci morali ubiti.

Stručnjaci kažu da je ovo prvi ovakav slučaj u rezervatu u posljednjih 150 godina, te upozoravaju da je ovu divlju životinju najviše iziritiralo njihovo bježanje kada im se približio.