Akbar Hachemi Rafsandjani
0

"SAD neće uspjeti da zastraše Iran"

FENA
Bivši iranski predsjednik Akbar Hachemi Rafsandjani, uticajna osoba režima koji podržava opoziciju, ocijenio je u subotu da Sjedinjene Države neće uspjeti da sankcijama "zastraše" Islamsku republiku.
  • Svjetska drskost (Sjedinjene Države) nastoji da zastraši zemlje regiona da bi ih natjerala da se pridruže politici zastrašivanja protiv Irana, ali (ova politika) neće uspjeti, rekao je Rafsandjani pred Vijećem za rasuđivanje, najvišoj sudskoj instanci režima.

Kritizirao je odluku američkog predsjednika Baracka Obame da uvede nove sankcije Iranu, javio je AFP.

  • Radi se o očiglednom činu zastrašivanja Irana kada američki predsjednik zvanično izjavi da oni (Amerikanci) ciljaju srce nuklearnog programa Irana, dodao je Rafsandjani.

Američki predsjednik Obama proglasio je u četvrtak novi niz sankcija protiv Irana koji je izglasao Kongres, najtežih koje su do sada preduzele Sjedinjene Države, upozoravajući Teheran da će nastavak njihovog nuklearnog programa pojačati i njihovu izolaciju.

Rafsandjani je podržao pokret opozicije za reizbor iranskog predsjednika Mahmouda Ahmadinejada, koja je objavila masovne prevare na predsjedničkim izborima 12. juna.