Policija ispalila nekoliko hitaca
0

SAD: Na protestu "Okupirajmo Wall Street" jedna osoba ranjena

FENA
Nekoliko hiljada demonstranata iz pokreta "Okupirajmo Wall Street" (Occupy Wall Street) marširalo je kampusom kalifornijskog Univerziteta Berkeley, a neki su odlučili postaviti i šatore na mjestima s kojih ih je policija prošle sedmice uklonila.

Nekoliko sati ranije, policija je u istom kampusu ispalila nekoliko hitaca na naoružanog muškarca, pritom ga ranivši. Incident se dogodio nakon početka protesta, a organizatori su na Twitteru objavili kako incident nema veze s protestima u kojem je, prema njihovoj procjeni, sudjelovalo oko 5.000 osoba.

Povrijeđeni muškarac je prebačen u bolnicu, a studenti su evakuirani iz univerzitetskih dvorana.

"Osoblje univerziteta opazilo je sumnjivog naoružanog muškarca kako ulazi u lift. Odmah je upozorena i pozvana policija", rekla je glasnogovornica Univerziteta.

" Naoružani muškarac izašao je iz lifta i ušao u jednu od dvorana. Policija ga je slijedila, zatraživši od njega da se preda, ali on je u tom trenutku izvukao oružje, zbog čega su policajci prema njemu ispalili nekoliko hitaca", pritom ga ranivši, rekla je glasnogovornica.

Voditelj univerzitetske policije, Mitchell Celaya kazao je kako je riječ o prvom incidentu ove vrste u njihovu kampusu od osamdesetih godina, prenosi Hina.