Pucao na kolege i prijetio osvetom
0

SAD: Milion dolara za informacije o bivšem policajcu

SRNA
Christopher Dorner (Foto: AFP)
Christopher Dorner (Foto: AFP)
Američke vlasti ponudile su milion dolara za informaciju koja bi dovela do hapšenja bivšeg policijaca Christophera Dornera koji je optužen za ubistvo tri osobe.

"Nećemo tolerisati da pojedinac dovodi u pitanje našu bezbjednost i mir naših susjeda i naših kvartova“, izjavio je gradonačelnik Los Angelesa Antonio Villaraigosa na koferenciji za novinare.

Nagrada od milion dolara nudi se za informaciju o policajcu koji je iz službe otpušten 2008. godine zbog davanja lažnih izjava, a za kojim je pokrenuta potraga na jugu Californije, pošto je prošle nedjelje doveden u vezu sa ubistvom.

Žrtve su jedan mladić i kćerka bivšeg policijskog kapetana koji ga je zastupao tokom disciplinskog procesa, a vlasti vjeruju da je Dorner ranije prošle nedjelje otvorio vatru i na policiju u gradovima istočno od Los Angelesa, ubivši jednog i ranivši drugog policajca.

Policija nastavlja potragu za Dornerom u oblasti gdje je prije tri dana pronađen njegov zapaljeni kamionet.

Kalifornijske vlasti su saopštile i da se Dorner, koji je bio i vojnik, zavjetovao da će se osvetiti bivšim kolegama koje krivi za okončanje njegove policijske karijere.