SAD
0

Bivši policajac se sukobio s policijom, njegovo tijelo još nije pronađeno

FENA
Christopher Dorner (Foto: Arhiv/AFP)
Christopher Dorner (Foto: Arhiv/AFP)
Policija Los Angelesa (LAPD) saopćila je da tijelo odbjeglog bivšeg policajca Christophera Dornera, koji je tražen zbog tri ubistva, nije izvučeno iz spaljene kolibu u kojoj se zabarkadirao tokom sukoba s policajcima.

Portparol ureda šerifa oblasti San Bernadino izjavio je da policajci nisu bili u mogućnosti da uđu u kolibu, ali vjeruje da će u njoj pronaći tijelo, prenosi CBS.

Dorner, koji je tokom pucnjave u utorak ubio i četvrtu žrtvu - zamjenika šerifa oblasti San Bernadino - bio je sedam sati zabarkadiran u kolibi u mjestu Seven Oaks u utorak. On je također ranio još jednog zamjenika šerifa, koji je operisan nakon što je prebačen u medicinski centar Loma Linda u Los Angelesu.

LAPD je sapćila u utorak da policija nije bila u mogućnosti da uđe u spaljenu kolibu u kojoj se zabarkadirao Dorner i da još nisu pronašli tijelo.

Dorner je bio otpušten iz LAPD kada je 2007. godine podnio tužbu protiv drugog policijskog regruta, navodeći da je on napao jednog beskućnika. Policija je odbacila njegove navode kao neosnovane. On je nakon toga na Facebooku zaprijetio "nekonvencionalnim i žestokim ratom" protiv policije.

Među njegovim žrtvama su jedan policajac, kćerka advokata koji je branio Dornera, također bivšeg policajca, i njen vjerenik. Još dvojicu policajaca ranjena su u napadima Dornera.