Trumpovo obećanje
7

SAD će do kraja ljeta početi izgradnju zida na granici s Meksikom

Klix.ba
John Kelly (Foto: EPA)
John Kelly (Foto: EPA)
Šef nacionalne sigurnosti Sjedinjenih Američkih Država John Kelly izjavio je da se nada kako će SAD početi izgradnju zid na granici s Meksikom do kraja ljeta.

Riječ je o obećanju koje je dao američki predsjednik Donald Trump za vrijeme izborne kampanje, a Kelly ističe kako je već obavio razgovore sa lokalnim i državnim zvaničnicima koji su spremni podijeliti svoja mišljenja o najboljem načinu izgradnje zida.

Na drugoj strani postoje i brojni zastupnici koji kritikuju plan američke administracije zbog toga što će izgradnju zida finansirati poreski obveznici. Ipak, Kelly vjeruje kako će Kongres SAD-a na kraju podržati finansiranje projekta.

"Mislim da će Kongres osigurati potrebna sredstva za finansiranje zida. Vjerujem da to mora učiniti jer riječ je o završnom koraku zbog kojeg ćemo biti ponosni na kraj bezakonja koje imamo”, rekao je on, a prenosi BBC.

Dodao je da administracija želi da ljudi u Americi budu svjesni da su osigurali nacionalne granice i da imaju zakonit sistem za imigrante.