Svijet
13

SAD: Avion poletio sa čovjekom u odjeljku za teret

Klix.ba
Foto: AFP
Foto: AFP
Avion prevoznika Alaska Airlines jučer je prinudno sletio u Seattle nakon što je posada shvatila da se u teretnom sektoru letjelice nalazi čovjek.

Avion koji je trebao sletjeli u Los Angeles skrenuo je s rute nakon što je pilot začuo lupanje iz donjeg dijela letjelice. Ubrzo je iz teretnog odjeljka aviona izvučen radnik aerodroma koji je navodno zaspao pri utovaru.

Iako je radnik bio u dobro, pilot je odlučio spustiti avion na najbliži aerodrom kako bi mu se pružila preventivna medicinska njega.

Naknadni izvještaj iz Alaska Airlinesa govori da je radnik potom pušten iz bolnice, a prošao je i obavezni test na opojne droge.

Muškarac je radnik kompanije Menzies Aviation, a vođa dežurnog tima primijetio je da njegov kolega nije tu još prije polijetanja aviona. Kako bi ga potražili pokušali su ga nazvati na mobitel, ali odgovora nije bilo.

"Njegovi kolege su pomislili da je završio smjenu i otišao kući", rečeno je u saopćenju Alaska Airlinesa.

Putnici nisu čuli lupanje koje je alarmiralo pilote. Prije nego što su odlučili okrenuti avion, osoblje je putnicima objasnilo da nema potrebe za brigom, ali da je avion prinuđen sletjeti nakon čega će nastaviti put u Los Angeles.