Svijet
2

Ruski tinejdžer htio snimiti penjanje bez zaštite pa pao sa 30 metara visine u smrt

Klix.ba
Ruski učenik identifikovan pod imenom Maxim odlučio je snimiti opasni poduhvat penjanja bez zaštite na visinu od 30 metara uz stubove mosta. Nije ni slutio da će prijatelj koji ga je pratio u ovom pohodu, snimiti njegovu smrt.

Četrnaestogodišnji učenik penjao se na most koji se nalazio iznad željezničke pruge u Moskvi, dok ga je prijatelj snimao. Nakon što je hodao metalnim šipkama, zaustavio se na ivici mosta kako bi imao bolji pogled. No, izgubio je ravnotežu i instinktivno se uhvatio za električne kablove napona 30.000 volti. Udarila ga je struja i pao je na prugu.

Ruska policija objavila je uznemirujući video kao upozorenje slobodnim penjačima da ne izvode opasne poduhvate na području željezničke pruge kako bi se fotografisali i postali popularni na društvenim mrežama.

Na snimku se vidi i dim nakon što je uhvatio kablove, te njegov pad.

"Ovo je bio tragični incident koji je koštao života mladog momka i prikazuje opasnost od hodanja ili prelaska posjedima željeznice. Incident se još istražuje, pa nemamo više informacija", rekla je glasnogovornica policije Jana Vasilieva.