Svijet
0

Ruski neonacisti mučili gay tinejdžera

Klix.ba
Ruska neonacistička grupa posvetila se mučenju homoseksualne omladine koju pronalazi pomoću društvenih mreža. Kampanje nazvane "Occupy Pedophilyaj" i "Ocuppy Gerontilyaj" pokrenuo je nekadašnji skinhead Maxim Martsinkevich.

Organizacija za prava LGBT osoba, Spectrum Human Rights Alliance (SHRA), navodi kako ova grupa tvrdi da identificira i prijavljuje pedofile, a zapravo cilja tinejdžere koji se javljaju na istospolne lične oglase.

Oglasi su postavljeni na ruskom odgovoru na Facebook, stranici VK.com, javlja The Huffington post. Grupa navodno dogovori susret sa nekim gay mladićem, a zatim snimaju kako ga tuku i muče.

"Ovi samoproglašeni 'borci protiv kriminala' svoje akcije sprovode usred bijela dana, često na javnom i vidnom mjestu, a ljudi ravnodušno prolaze, pa čak ih i pohvale. Snimci maltretiranja se zatim distribuiraju na internetu, kako bi se LGBT omladina odala roditeljima, prijateljima i školama. Veliki broj žrtava je doveden do samoubistva, a ostali su duboko traumatizirani", piše SHRA na svojoj web-stranici.

SHRA je ukazala na snimak na YouTubeu koji prikazuje grupu maskiranih mladića kako ispituju uznemirenog 15-godišnjaka, koji im odaje da je tu zbog seksa, svoje seksualne sklonosti, ko je, odakle je, u koju školu ide i sl.

Na kraju snimka, jedan od pripadnika grupe urinira u bocu i pokušava da mu je prospe po glavi, dok ga drugi udara.

"Mi ne volimo homoseksualce. Da se ja pitam, ja bih ih sve pobio, ali vlada to ne dozvoljava", kaže jedan od mladića koji su se pridružili pokretu "Occupy Pedofilyaj" i dodaje kako su svi homoseksualci pedofili i da im ne treba dozvoliti opstanak u društvu.

Prošlog mjeseca, 23-godišnji mladić mučen je do smrti u ruskom gradu Volgogradu. Sodomiziran je pivskim flašama, povrijeđene su mu genitalije, a na kraju je i pretučen do smrti.