Verbalni sukob
37

Ruski guverner kritikovao rad Prigožina, on mu poručio: Staljin je ubijao takve kao što si ti

V. K.
Jevgenij Prigožin i Jevgenij Kujvašev
Jevgenij Prigožin i Jevgenij Kujvašev
Guverner ruske Sverdlovske oblasti Jevgenij Kujvašev u intervjuu za lokalne medije kritikovao je rad šefa ruske Wagner grupe Jevgenija Prigožina što je naišlo na oštar odgovor prvog čovjeka ove plaćeničke organizacije.

U razgovoru za portal ruske medije, Kujvašev je komentirao aktuelnu situaciju u Rusiji te se posebno osvrnuo na lik i djelo Jevgenija Prigožina.

"Ako svaki biznismen koji zarađuje od školske hrane pokušava da vodi državu, nežemo stići daleko. Svako mora da gleda svoja posla. Kuhajte kotlete i tjesteninu, a mi ćemo sami dovesti stvari u red u regijama", rekao je Kujvašev.

Ovakve riječi očigledno su zasmetale Prigožinu koji je odgovorio Kujvaševu.

"Tokom Drugog svjetskog rata, Staljin je jednostavno pucao na ljude poput vas. Mislim da ćemo se uskoro vratiti u ta vremena. Siguran sam da nije daleko trenutak kada će ljudi doći do tačke ključanja i iznijeti vas i ljude poput vas na vilama", poručio je Prigožin.

Šef Wagner grupe tokom rata u Ukrajini ušao je u sukob sa brojnim ruskim zvaničnicima, a naročito onima koji dolaze iz vojnog sektora.

Prigožin je kritikovao način vođenja rata u Ukrajini, a optužio je rusko vojno rukovodstvo kako njegovoj grupaciji uskraćuje municiju iako je Wagner jedina vojna formacija koja ostvaruje određeni napredak na ukrajinskom ratištu.