Objavljeni snimci
11

Ruski bombarderi i borbeni avioni gađaju položaje IDIL-a u Siriji četvrti dan zaredom

Klix.ba
Ruski strateški bombarderi Tu-22M3 koji su poletjeli iz ruskih baza konstantno bombarduju položaje IDIL-a u Siriji, njihova skladišta i uporišta u sjeveroistočnom dijelu zemlje.

U nedjelju se borbenim avionima Su-30SM i Su-35S iz baze Khmeimim u provinciji Latakia s ruske teritorije pridružilo šest ruskih bombardera Tu-22M3 u sirijskom zračnom prostoru te su izvršili napade na teroriste stacionirane na tlu. Rusko ministarstvo odbrane je objavilo snimak bombardera koji bombarduju teroriste u dolini rijeke Eufrat u sirijskoj provinciji Deir ez-Zor u nedjelju.

Napadi su bili uspješni, što su potvrdile ruske obavještajne službe. Svaki od aviona je bacio najmanje šest bombi na terorističke mete. Ruski borbeni avioni su osigurali zračni prostor kako bi mnogo veći bombarder Tu-22M3 mogao obaviti svoju misiju. Ovo je četvrti put u nizu da su bombarderi stigli s ruske teritorije kako bi izvršili zadatke u Siriji.

U subotu je šest ruskih bombardera u pratnji borbenih aviona izvršilo napad na teroriste u blizini al-Ishare u sjeveroistočnom dijelu Sirije.

Šest bombardera je u petak napalo lijevu obalu Eufrata u blizini Abbasa u sirijskoj provinciji Deir ez-Zor.