Komentari (32)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
uvijek je regionalni rat uvod u širi sukob a očigledno je da će se proširiti na Moldaviju ,Bjelorusiju i Poljsku a onda III. faza - opšti rat.
(ChatGPT) U početku bi se sukob mogao ograničiti na granice Rusije i Ukrajine, uz povremene zračne napade i izvan granica ovih država. U ovoj fazi, druge države bi mogle dati izjave o osudi sukoba, pozvati na diplomatsko rješavanje i pružiti humanitarnu pomoć.
Druga faza: Širenje sukoba 2. faza : U ovoj fazi, sukob bi se mogao proširiti na susjedne države, kao što su Poljska, Bjelorusija i druge zemlje koje graniče s Rusijom. U ovoj fazi, neke druge države bi mogle pružiti vojnu pomoć Ukrajini, dok bi se Rusija mogla oslanjati na svoju vojnu snagu.
Treća faza: Uključenje velikih sila Treća faza: Ako sukob nastavi rasti, velike sile poput Sjedinjenih Američkih Država, Kine, Velike Britanije i drugih bi se mogle uključiti u sukob, pružajući vojnu pomoć jednoj od strana. Ovo bi moglo dovesti do eskalacije sukoba i širenja sukoba na druge dijelove svijeta.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Izgubljena generacija, sve zbog bolesne, srednjo-vjekovne ideologie kvazi imperije
Eto baš je Ukrajini na pameti da napadnu pridnestovlje pored borbe za goli život u rođenoj državi.
Svi znamo šta slijedi poslije Ruske vojne vijezbe,ovaj dio Moldavije je nešto poput GT i politički kao i geografski,izdržat će par sedmica
Ja se nebi ni obucavao a ni borio. Spakovo se odma i pravac druga drzava ako nema gdje onda idem u sumu zivit.
Da to je stvarno onda jedna armada
Pridnjestrovlje/Transnistria je otprilike velicine Unsko-Sanskog kantona. To bi Ukrajinai Moldavija zajedno trebali neutralisati.
Trebaju ih raspuhati odmah, jer Rusu ne možeš vjerovati nikad
jel ovo nesto za nas, jesu dušee