{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Rusija: Spriječen plasman 12 tona dječije hrane Hipp iz Mađarske

F
17.11.2011. u 19:21
0
10
Rusija: Spriječen plasman 12 tona dječije hrane Hipp iz Mađarske
0
Rusija: Spriječen plasman 12 tona dječije hrane Hipp iz Mađarske
Ruska služba za veterinarsku i fitosanitarnu inspekciju za oblast Brianjsk i Smoljensk spriječila je plasman na rusko tržište 12 tona dječije hrane "Hipp" proizvedene u Mađarskoj, zbog neispravnog propratnog veterinarskog certifikata.
Moskovska podružnica "Hipp Rus" dobila je nalog da vrati mađarskom dobavljaču 12 tona dječije hrane s morskom ribom, ističe se u saopćenju ruske službe. "Hipp" u Mađarskoj ima jednu fabriku, a osim toga kompanija, među najvećim svjetskim proizvođačima ekološki zdrave dječje hrane, posluje u Njemačkoj, Austriji, Hrvatskoj, Ukrajini, a 2009. godine je otvorila i fabriku u Rusiji.

Kako je veterinarska kontrola utvrdila, u propratnom veterinarskom certifitkatu za ovu robu je bilo brojnih propusta. U takvim slučajevima veterinarska kontrola na carinskoj granici zabranjuje korišćenje ovih proizovda u zemljama Carinske unije (Rusija, Kazahstan, Belorusija).

Kompanija "Hipp", koju je osnovao 1932. godine Georg Hipp, sada je, prema vlastitim podacima, najveći svjetski prerađivač bio-organskih sirovina.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Jeste li zadovoljni radom policije u vašoj lokalnoj zajednici?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: