{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"Rusija nije posrednik u Libiji"

F
7.6.2011. u 20:10
0
0
"Rusija nije posrednik u Libiji"
0
"Rusija nije posrednik u Libiji"
Sergej Lavrov
Rusija ne igra posredničku ulogu u Libiji, rekao je ruski šef diplomatije Sergej Lavrov u utorak u Oslu, demantirajući one koji su ukazivali da je Moskva posrednik između pobunjenika i režima Muamera Gadafija.
"Nikada nismo bili posrednici u Libiji“, odgovorio je Lavrov na pitanje novinara o trenutnim rezultatima navodnog ruskog „pokušaja posredovanja“.

"Smatramo da je rasplet sukoba stvar Libijaca“, dodao je on u glavnom norveškom gradu prije proširene konferencije država koje graniče s Baltičkim morem.

Lavrov je ovo izjavio pošto je specijalni izaslanik Kremlja Mihail Margelov isti dan u Bengaziju, uporištu pobunjenika na istoku zemlje, bio u prvoj posjeti jednog ruskog zvaničnika Libiji od početka pobune protiv režima Moamera Gadafija prije tri mjeseca.

Margelov bi trebalo da se susretne s vođama Nacionalnog tranzicijskog vijeća, političkim vodstvom pobune, ali ne sa zvaničnicima libijskog režima u Tripoliju, suprotno od onoga kako je bilo ranije najavljeno. On je, međutim, rekao novinarima da je “u Bengaziju kako bi se olakšao dijalog između dvije strane”.

Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: