Težište vojnih operacija
52

Rusi povukli potez koji bi mogao značajno usporiti ukrajinsku kontraofanzivu

M. G.
Srušena brana (Foto: Twitter)
Srušena brana (Foto: Twitter)
U pokušaju da uspore nezaustavljivu ukrajinsku kontraofanzivu, rusko ratno zrakoplovstvo je strateškim bombarderima Tu-95 jučer je srušilo Karačunovsku branu na akumulaciji rijeke Ingulec kod Krivog Roga i odsjeklo određeni dio ukrajinskih vojnika od ostatka vojske.

Namjera je da voda, koja se odmah sjurila, odnese prije svega pontonske mostove ukrajinske vojske i "odsječe" ih od njihove glavnine i ukrajinskih logističkih jedinica koje drže mostobran na lijevoj obali rijeke.

Ruska avijacija i topništvo odmah su počeli bombardirati i cijeli mostobran. Još uvijek nema naznaka da bi Rusi mogli krenuti i jurišati na ukrajinske položaje.
Foto: Twitter
Foto: Twitter

Ruska vojska je težište svojih vojnih operacija pomjerila na južnu bojišnicu kako bi pokušala zaustaviti ukrajinsku ofenzivu prema Energodaru, Melitopolju i Berđansku.

Foto: Twitter
Foto: Twitter

Ukrajinci upravo na tim dijelovima bojišnice skupljaju trupe i tešku vojnu tehniku, a iz Orehova šalju odrede koji sporadičnim napadima "ispipavaju" slaba mjesta na ruskim položajima na kojima bi mogli napraviti konkretan napad.