|

Rusi i Iranci su legitimne mete u Siriji

Rusi i Iranci su legitimne mete u Siriji
17
Klix.ba
20.12.2012. u 10:57
27
komentara
17

dijeljenja
Rusi i Iranci su legitimne mete u Siriji Foto: Arhiv
Rusi su legitimna meta za vojne napade u Siriji, potvrdio je član sirijske nacionalne opozicione koalicije, koju SAD i brojni drugi saveznici priznaju kao jedine predstavnike sirijskog naroda.
"Rusija, kao i Iran, podržava Assadov režim oružjem i municijom, kao i politički pa su građani tih zemalja legitimne mete za vojnike u Siriji", rekao je Haitham al-Maleh, član Koalicije, prenosi Russia Today.

On tvrdio da Ženevska konvencija omogućuje napade na civile koji sarađuju s neprijateljskim oružanim snagama. Međutim, pozvao je vojnike da ne otimaju građane zemalja koje ne podržavaju Assadov režim.

Nova opoziciona koalicija u Siriji osnovana je u Kataru u novembru ove godine, a osim SAD-a podržavaju je i Velika Britancija, Francuska te nekoliko arapskih država. Ove zemlje je priznaju kao legitimnu sirijsku vlast i opoziciju Assadovom režimu. Sukobi u Siriji počeli su protestima, a eskalirali su u veliku borbu između pristalica Assadovog režima i opozicionih snaga, a sve traje više od 21 mjesec.
Prijavi grešku


Komentari (27)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...