"Ne voli pažnju"
1

Romneyev sin: Moj otac nikad nije želio biti predsjednik

Klix.ba
Mitt Romney (Foto: Arhiv/AFP)
Mitt Romney (Foto: Arhiv/AFP)
Tagg Romney izjavio je u jednom intervjuu da njegov otac Mitt i nije želio postati predsjednik SAD-a te da je cijelu kampanju potpuno bezvoljno vodio.

agg Romney izjavio je u jednom intervjuu da njegov otac Mitt i nije želio postati predsjednik SAD-a te da je cijelu kampanju potpuno bezvoljno vodio.

Nakon neuspjele nominacije 2008. godine republikanac Romney je kazao svojoj porodici da se više neće okušavati u predsjedničkim utrkama, međutim, ipak je popustio na nagovor supruge Ann i sina Tagga.

"Mislim da nema osobe koja je manje od njega željela to predsjedničko mjesto. On uopšte nije imao želju. Da je mogao naći nekoga da ga zamijeni, on bi odmah odstupio", kazao je Tagg u intervjuu za Boston Globe.

Dodao je i to da je njegov otac osoba koja želi zadržati privatni život unutar njihove kuće i da mnogo voli svoju porodicu te želi s njima provoditi što više vremena.

"Mitt voli svoju zemlju, ali ne voli pažnju", kazao je sin republikanca koji se utrkivao sa Barackom Obamom na ovogodišnjim predsjedničkim izborima u SAD-u, koji su bili najskuplji ikada.

Romney, multimilijarder i bivši guverner Massachusettsa, kritikovan je nakon što je izgubio predsjedničke izbore.

Boston Globe je uradio kraću analizu Romneyjeve kampanje, odnosno pokušali su istražiti zbog čega je kampanja republikanca bila neuspješna.

Naglasak je stavljen na činjenicu da je Romney bio nesretan jer se jedan od njegovih najpouzadnijih savjetnika Mike Murphy nije pridružio kampanji, već je to činio Stuart Stevens, koji je taj posao obavljao i 2008. godine.