Vjeruje u pobjedu
0

Romney: Debata s Obamom odlučuje o mnogo većim stvarima

FENA
Mitt Romney (Foto: Arhiv/AFP)
Mitt Romney (Foto: Arhiv/AFP)
Nakon višednevnih vježbi učestvovanja u debati za prvo televizijsko suočavanja s predsjednikom Barackom Obamom, republikanski kandidat za američkog predsjednika Mitt Romney u ponedjeljak navečer je stigao u Denver, poručivši hiljadama svojih pristalica kako misli da će debata biti o "nečemu mnogo većem" nego od toga ko će pobjediti ili izgubiti na izborima.

"Moj stav je da nije riječ o tome ko će pobjediti ili izgubiti, o takmičenju između predsjednika i mene, ovdje je riječ o mnogo većem od toga, poručio je Romney hiljadama svojih oduševljenih pristalica, prenosi AP.

Predizborni štab Republikanaca vjeruje da će debate s predsjednikom Brackom Obamom Romneyu osigurati pobjedu na izborima.

Romney je u septembru proveo više od osam dana učestvujući u simuliranim debatama, čitajući knjige o političkim vještinama i raspravljajući sa senatorom iz Ohaja Robom Portmanom, koji podržava Obamu.

Romney u utorak planira i održati drugi dan priprema za debatu u svom hotelu u predgrađima Denvera, sa svojim vodećim savjetnicima i pomoćnicima.

Romney, čija je predizborna parola "Vjerujmo u Ameriku", izjavio je da voli svoju zemlju i da su glasači koji su došli da ga saslušaju također pokazali ljubav prema zemlji".

"Volim Ameriku, volim ljepotu naše zemlje, ali mnogo više volim ljepotu američke duše. Činjenica da ste ovdje došli večeras, činjenica da vi brinete o izborima, pokazuje koliko mi zapravo brinemo za Ameriku", poručio je Romney svojim pristalicama.

U svom prvom predizbornom obraćanju uoči debate koja će se održati u srijedu naveče, Romney je izjavio da je "oduševljen" što ima priliku da se suoči sa svojim suparnikom u televizijskoj raspravi - posebno u Koloradu, državi za koju je izjavio da će vrlo vjerovatno odlučiti o ishodu američkih predsjedmničkih izbora.

"Vjerujem da će narod Kolorada izabrati bolji put za našu zemlju", izjavio je Romney.