Oslobođeni optužbi za zlostavljanje
0

Roditeljima koji su sina nazvali Adolf Hitler sud odbio skrbništvo

Sarajevo-x.com
Heath, Adolf i Deborah Campbell
Heath, Adolf i Deborah Campbell
Deborah i Heath Campbell iz Holland Townshipa u New Jerseyju, roditelji koji su svojoj djeci dali imena Adolf Hitler, Aryan Nation i Honszlynn Hinler Jeannie , nastavljaju borbu za skrbništvo.

Sud je roditelje oslobodio optužbe za zlostavljanje, ali djeca i dalje ostaju u skrbničkim porodicama, pišu američki mediji.

Sve je počelo 2008. godine kada su Deborah i Heath pokušali naručiti tortu za Adolfov rođendan u jednoj slastičarni, koja je odbila da napiše ime nacističkog lidera. Samo mjesec dana nakon tog incidenta, sud je djecu smjestio u skrbničke porodice zbog sumnje da ih roditelji zlostavljaju.

Nakon skoro tri godine borbe, roditelji su oslobođeni optužbi za zlostavljanje, ali ipak neće dobiti skrbništvo nad djecom jer u njihovom domu postoji dovoljno dokaza zlostavljanja i nebrige.

Bijesni zbog ovakve odluke suda Campbellovi tvrde da jedini razlog zbog kojeg ne mogu dobiti svoju djecu jesu njihova imena.

"Rečeno nam je da zbog njihovih imena nećemo dobiti djecu natrag. Imamo pravo da naša djeca odrastaju s nama. To su prekrasna djeca i neće odrasti s mržnjom i željom da povređuju druge", kazao je Heath NBC televiziji.

Iako roditelji tvrde da njihova djeca odrastaju u zdravom okruženju, sud je pustio snimke gdje mali Adolf prijeti ljudima da će ih ubiti, a gospođa Campbell se požalila susjedu kako se boji svog supruga jer joj je prijetio smrću.

Roditelji su i sami žrtve nasilja, a utvrđeno je i da pate od pisholoških poremećaja. Njihova kuća je prekrivena svastikama. Unatoč tome, oni negiraju da su neonacisti. Tvrde da je svastika umjetnost i da je to jedini razlog što je imaju u svom domu.

Campbellovi su poručili da neće odustati od svoje djece.