Svijet
28

Roditelji prodaju sina kako bi prikupili novac za liječenje kćerke

Klix.ba
Jedan kineski par se odlučio na šokantan potez. Prodaju sina kako bi sakupili novac za hemoterapije za njegovu sestru blizanku. Dječak je stajao uz svoju 29-godišnju majku Meng Xiangyan, dok je ona nagovarala prolaznike da ga kupe na ulici kineskog grada Qingdao.

Šokantne fotografije pokazuju majku blizanaca kako stoji na ulici s plakatom na kojem piše da nudi sina kupcu koji će za njega ponuditi najviše novca, jer prikupljaju novac za liječenje njegove sestre blizanke koja boluje od akutne leukemije.

Dodaje da ona i njezin suprug vole oboje svoje djece, ali da će djevojčica vjerovatno umrijeti ukoliko ne bude podvrgnuta liječenju koje oni ne mogu priuštiti. Žele svog dječaka prodati dobrim ljudima kako bi i on i sestra imali priliku za život.

"Do prošle godine imali smo predivnu porodicu i mislili smo da imamo sve što nam treba s našim blizancima. Ali sve se promijenilo kada je mojoj kćeri u augustu dijagnosticirana leukemija i svu smo našu ušteđevinu potrošili te posudili od prijatelje sve što smo mogli. No, to nije bilo dovoljno i nadamo se da ćemo prikupiti gotovinu od prodaje našeg sina", rekla je Meng.

Porodica je prodala stan u kojem su živjeli i sav namještaj te sada žive u garsonijeri veličine 10 kvadratnih metara, u blizini bolnice u kojoj se bolesna djevojčica liječi.

Roditelji također imaju problema s grijanjem stana, što je veoma važno za djevojčicu koja prima kemoterapiju.