|

Rodger Stone, savjetnik Donalda Trumpa, osuđen na 40 mjeseci zatvora

Rodger Stone, savjetnik Donalda Trumpa, osuđen na 40 mjeseci zatvora
8
S.H.P.
20.2.2020. u 20:04
15
komentara
8

dijeljenja
Rodger Stone, savjetnik Donalda Trumpa, osuđen na 40 mjeseci zatvora Foto: EPA-EFE
Roger Stone dugogodišnji savjetnik američkog predsjednika Donalda Trumpa osuđen je na više od 3 godine zatvora zbog laganja Kongresu, ometanju procesa i zloupotrebe svjedoka, piše CNBS.
Federalna sutkinja Amy Berman Jackson kazala je kako joj je Ston prijetio i zastrašivao. Ipak Stone tvrdi da mu je proces montira.

Savezni tužitelji iz New Yorka tražili su zatvorsku kaznu od sedam do devet godina, nakon čega je Ministarstvo pravosuđa tražilo da kazna bude manja.

Međutim, to ne znači da će Stone morati da izdržava kaznu od 40 mjeseci zatvora jer je Stone predao zahtjev da mu se ponovo sudi zbog navodnih grešaka porote na njegovom suđenju prošle jeseni.

Ako sudinica Jackson odobri ovaj zahtjev, presuda će biti poništena. Osim toga postoji mogućnost da Stonea pomiluje Trump jer je on jedan od onih koji je kritikovao slučaj koji se vodio protiv njegovog bivšeg savjetnika.


Sutkinja Jackson je Trumpove tweetove o Stoneu nazvao neprimjerenim.

Podsjećamo, Stone je šesti Trumpov pomoćnik koji je osuđen zbog istrage Roberta Muellera o navodnim dogovorima između Rusije i Trumpa, za vrijeme njegove kampanje tokom predsjedničkih izbora 2016. godine.
Prijavi grešku


Komentari (15)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...