Zbog gustog saobraćaja
0
Rim: Koloseum se nageo na južnu stranu
Komentari (15)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
nagnuti ili nageti? pravilno je NAHERITI :)
Hahahhaha, e cuj \"nageo\"! :))))) Ne kaze se \"nageo\" nego \"nagnuo\". \"Nagnuo se, sagnuo se...\" Jos malo cete poceti pisati \"pomaketi\" umjesto \"pomaknuti\". Crnjak! :)
zar ti nisi iz tamo nekih pizdića neke darkvudske šume ?
Gledajte, oblici sa -gēla su pravilno izvedeni od dijalekatskih glagola na -gēti — ili, eventualno, -gēsti, no u to sumnjam — dakle, sàgēti se, nàgēti se, a čiju smo areu upotrebe, evo, ovde već zajednički ocrtali. Zato i nemamo pandana u *upregela, *digela, *pogela i sl., jer nemamo ni glagole *upregeti ili *digeti u dijalektu, kao što imamo sageti se i nageti se. Ostali slični oblici od glagola III vrste, tipa digla i sagla, ili poput dijal. očvrsô i očvrsla od očvrsnuti, nastali su odbacivanjem završetka osnove -nu.
i najgore u svemu što niko ne reaguje i ne popravlja ovo: nageo! mati mila, dobra je nama država
Nepismenog naroda. Nageti se možda kaže u nekim pizdićima na nekoj planinčugi. PRAVILNO nagnuti, naginjati se, nagnuo SELJAČKI nageti, nagenjati se, nageo
nageo??? od glagola nageti :)
Odakle ste uvezli ovog novinara sto je napisao \"nageo\"??? gorazde, foca, visegrad...?
Meni ruzno zvuci \"nagnuo\", mislim da je ispravno \"nageo\".
Nageo? Ne mogu vjeerovati da takvo nesto moze napisati novinar koji bi, podrazumijeva se, trebao biti pismen! Pa tacno sramota. Mislim, kad si pisao/la članak, zar ti nije smetalo to NAGEO? Nageo, nageo.. aj kako ruzno zvuci.
U sred Ramazana, u sred londona, u sred aviona... ko metla pijan se hoda princ Bahrajna. Ali on je zastitnik islama. http://www.thesun.co.uk/ sol/homepage/news/article446 0534.ece
ionako nikom ne koristi, hrpa kamenja. Nek ga sruse i naprave trg i podzemne garaze
Bošnjak katolik, Bošnjak pravoslavac, Bošnjak musliman, Bošnjak jevrej, Bošnjak ateista, Bošnjak agnostik... Bošnjak je naše staro i vjekovno ime za narod bosanski. BUDI BOŠNJAK na popisu stanovništva u BiH od 1. do 15. aprila 2013.g. http://www.youtube.com/watch?v=wu_BlzhUZYI
kad se srusi uskoro, napravit cu pijacu markale 2 tu
www.renesansnakraljevstva.com Igra za svakoga ko voli historiju. Godina je 1460. Postoje sve Europske drzave iz tog vremena,pa tako i nasa Kraljevina Bosna. Kraljevina Bosna je jedna od najmladjih drzava na renesansnim kraljevstvima. Trenutno imamo nesto vise od 300 igraca i imamo samo jedan grad (Zenica), a za drugi nam je potrebno jos oko 200 igraca. U igri upravljate svojim likom. Napredujete kroz levele kojih ima ukupno 5 i odlucujete kojim ce putem ici vas lik, moguce profesije su (krojac,mesar,kovac,mlinar,pekar,stolar), takodjer mozete biti gradonacelnik, svecenik, general, ban, a ako se potrudite mozda cak i kralj. Mozete ici drugim putem i biti lutalica ili pljackas ili samo obicni gradjanin koji voli doci u kafanu i opustiti se uz pivo i zezanciju. Moguce je ozeniti/udati se i osnovati svoju porodicu. Pridruzite nam se i zabavite se. Mozda vam se igra na pocetku ucini teska, ali odmah prvi dan cete dobiti poruku od svog licnog mentora koji ce vam pomoci da shvatite igru.