Svijet
0

Reuters organizira novinarski trening "Pisanje međunarodnih vijesti"

FENA
Fondacija Reuters organizira novinarski trening “Pisanje međunarodnih vijesti” od 18.-29. februara 2008. u Londonu.

Za novinare ili redovne saradnike štampanih, elektronskih ili online medija koji imaju najmanje dvije godine profesionalnog iskustva i dobro vladaju govornim i pisanim engleskim jezikom. Rok za prijave je 14. januar 2008.

Trening se fokusira na pisanje međunarodnih vijesti po principima Reutersa i drugih svjetskih medija. Kandidati moraju biti zaposleni ili redovni saradnici u štampanim, elektronskim ili online medijima. Moraju imati najmanje dvije godine profesionalnog iskustva, pokazati da su posvećeni novinarskoj karijeri u svojoj zemlji, i dobro vladati govornim i pisanim engleskim jezikom.

Fondacija nudi punu stipendiju za kurs novinarima iz zemalja u razvoju ili tranziciji koji rade za organizacije koje im ne mogu platiti učešće na kursu. Novinari iz zemalja u razvoju/tranziciji čije organizacije imaju ograničena sredstva za kurs dobit će djelimične stipendije. Fondacija također nudi trening za novinare iz bilo koje regije te iz organizacija koje mogu pokriti pune troškove programa.