Svijet
0

Razvode se Sarkozyjevi?

FENA
Francusko predsjedništvo je u srijedu još jedanput odbilo komentirati eventualni razvod Nicolasa Sarkozyja i njegove supruge Cecilije, nakon što su dva medija objavila da je procedura razvoda već u toku.

Prema internet stranici sedmičnika Le Nouvel Observateur (L Nuvel Opservater), "predsjednik i njegova supruga su stigli zajedno kod jednog suca u ponedjeljak 15. oktobra potkraj dana radi razvoda".

Informativni program televizije LCI je objavio na svojoj internet stranici da je Cecilija Sarkozy "došla bez supruga u ponedjeljak ujutro u Sud u Nanterreu", blizu Pariza.

"U pratnji jedne advokatice iz kabineta Georgesa Kiejmana, prva dama je predala zahtjev za razvod sucu za porodična pitanja", objavio je LCI.

Kabinet Georgesa Kiejmana, jednog od doajena pariskog odvjetništva i bivšega socijalističkog ministra pravde, "kategorično je demantirao" da je neka advokatica obavila takvu radnju sa Cecilijom Sarkozy.

Informativni kanali su u srijedu uveliko objavljivali neke detalje o razvodu Sarkozyjevih koji su predstavili kao završenu stvar.