|

Razarajuća oluja u Californiji i Oregonu, bez struje stotine hiljada ljudi

Razarajuća oluja u Californiji i Oregonu, bez struje stotine hiljada ljudi
10
Klix.ba
12.12.2014. u 08:21
37
komentara
10

dijeljenja
1/6 Foto: AFP
2/6 Foto: AFP
3/6 Foto: AFP
4/6 Foto: AFP
5/6 Foto: AFP
6/6 Foto: EPA
Najjača oluja posljednjih godina pogodila je područje Californije i Oregona usmrtivši najmanje jednu osobu i ostavivši bez struje nekoliko stotina hiljada domaćinstava.
Philip Crosby preminuo je kada je drvo palo na šator u kojem je spavao u Oregonu, potvrđeno je u policiji. Njegov 18-godišnji sin Alexander Crosby pokušao je oživjeti svog oca, ali nije uspio. Kazao je policiji kako je drvo dužine 20-25 centimetara palo na njegovog oca prikliještivši mu ruku i grudi. Porijeklom su iz Sunny Valleyja, ali su beskućnici i krenuli su potražiti bolji život u Arizoni.

Zbog oluje je 150.000 potrošača San Francisco Bay područja ostalo bez električne energije. U Portlandu je ostalo 18.000 domaćinstava, dok je u Oregonu 32.000 potrošača u mraku.

Oluja je sa sobom donijela jake kiše i velike količine vode koja je čupala drveće i izazvala poplave. Puhali su vjetrovi jačine i do 200 kilometara na sat. Škole su zatvorene. Otkazano je 236 letova na San Francisco međunarodnom aerodromu. Veliki broj automobila ostao je zarobljen u vodenoj bujici. Trajekti ne voze.

Meteorolozi predviđaju kako će oluja nastaviti praviti probleme i danas.

Prijavi grešku


Komentari (37)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...