Komentari (83)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
I mi cemo vako inshallah u NeUmu..
MOSKVA - Vlada Rusije daće garancije Haškom tribunalu za privremeno puštanje na slobodu generala Ratka Mladića". Ova odluka ruske vlade donesena je na osnovu detaljnog uvida u medicinske nalaze tima ruskih lekara koji su nedavno pregledali generala Mladića u pritvorskoj jedinici u Ševeningenu. Te pretrage su pokazale da je general Mladić u teškom zdravstvenom stanju. Preliminarni rezultati medisinskih testiranja su poslati u Moskvu, a danas bi u prostorijama ruske Ambasade u Hagu trebalo da bude održan sastanak članova tima odbrane generala Mladića i ruskih diplomata u Holandiji.
Kad vidi sta su ruske pelene trazice on da ga vrate u 'ag.
Traženje čepa ! :D
Ruska obrambena doktrina se uglavnom oslanjala na princip "Izdrzimo do studenog, ostatak posla ce obaviti zima". Ruska agresivna politika je nesto na sto su oni bili prisiljeni odma po okoncanju II sv. rata, a zasnovana je na brojsnosti, uglavnom oklopno mehaniziranih snaga. NATO niti u jednom segmentu nije dorastao ovoj doktrini, ma kako moderno naoruzanje imali. Strategija NATO saveza zasnivala se da ruske napada zaustavlja taktickim nuklearnim oruzjima mada to znacilo i globalni nuklearni rat i vjerojatno nuklearni holokaust. Jedina drzava koja od 80-ih kontinuriano modernizira i razvija oklopne snage je Rusija. Pojvom nove oklopne platvorme ARMATA, na koje clanice NATO saveza jos nemaju odgovor, zabrinuo je prvenstveno Njemacku koja je krenula u modernizaciju svojih Leo panzera. Sa druge strane RUsi u zrakoplovstvu vec imaju zrakoplove koji pariraju americkim F22. Cako i Kina im moze parirat. Dok zapadni saveznici rade na razvoju UMFV, rusi jacaju i mornaicu i oklope.
Na klixu sve sami vojni analiticari
Rusi znaju da nemogu NATO pariirati sa svojim avionima, sto brojcano sto tehnoloski. Zato su neki dan predstavili mikrotalasni top, glupo zvuci ali vrlo efikasno. Pomocu mikrotalasa unistavaju kompletnu elektroniku protivnickih aviona, bespilotnih letjelica ili raketa, rakete cak ekplodiraju u vazduhu tako da nema opasnosti po predvidjene kopnene ili vazdusne mete.
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Jad i cemer,kazu na nakon sat paradiranja pola btodova i podmornica ostalo u kvaru,druga poloviva ih morala slepati do luke...
ovo je samo odraz ruskog ekonomskog i vojnog slabljenja , oni vise neogu u korak sa amerikom i europom , rusi su poceli slabiti od rata u gruziji i danas u ukrajini , svaka njihova parada je da premaze narodu oci da su oni uvijek vodeca svjetska sila , ali danas su rusi daleko od toga , ..... ameri i nato ce njih poraziti bez ispaljenog metka ,.