Komentari (30)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
@bh liberal, tvrtko, kompromis, bora i ostali slicni pogledaj te ovaj klip, razmisli te malo pa se javite ako pameti imate shvaticete
http://www.youtube.com/watch?v=DIE_46DB3QI
@ Komentator - a ti pasa bujrum u Iran i Afganistan pa tamo pokrivaj curice od 12 godina od glave do pete....niko ne pica o zabarani religije (kao u Sj. Koreji) vec o zabrani DISKRIMINACIJE ZENE u drustvu. Pokrivanje lica, zabrana skolovanja je DISKRIMINACIJA a ne nacin odijevanja. kao sto je i zabrana deda mraza - takodje diskriminacija. kao sto je fizicko naselje protiv okupljenih pedera takodje diskriminacija. Sve je to povezano i ima isto korijenje. kad se korijenje ucvrsti - dobijes Afganistan. Ja zelim da zivim u Evropi a ne u Afganistanu. ja zelim da mi djeca odrastaju u Evropi a ne u Iranu.
Ja sam za kompromis: SVI AKREPI NEKA NOSE I TREBAJU DA NOSE BURKE, NAKIBE, SLJEMOVE I PANCIRE DA NE PREPADAJU MUSKARCE, A SVE DOBRE KOKE MOGU DA HODAJU KAO NUDISTI.. KO JE ZA OVAJ KOMPROMIS... Vehabije ne moraju glasati jer i onako nemaju sta da kazu svojim ispranim mozgovima... p.s. @Sarajilja... E P O P I S A M SE JA NA SVE SARAJLIJE TIPA TEBE... Zbog takvih novokomponovanih \"sarajlija: NIKAD SE NECU VRATIT U SVOJ RODNI GRAD TAMO ME NE CEKA NIKO VEC SU IZBLEDJELA SVA LICA.. Ma ne znas ti te stihove u tvom selu pored Srebrenice su se pjevali ovi stihovi: U BRDIMA MEDJU DOLOVIMA FATIMA SE BODE S VOLOVIMA?? VALJA LI, AAAAAA?
@BHLiberal de ti pasha u Sjevernu Koreju ili na Kubu pa zabranjuj sta god zelis.. Ovdje ti ta glupa staljinisticka (a lafo liberalna) prica nece proci zasigurno. I zasigurno nikada neces u Sarajevu moci ovakvo nesto zabraniti.. Ili mozda iz tebe biju tolike frustracije jer si i sam svjestan toga da od takve zabrane nema nista.. A ti slobodno nastavi da lajes, niko te ne sprijecava.
@SARAJLIJA nabijem tu i zenu i majku i sestru i sve te dijamante i zlato na moj neosuneceni kuurraaac. samo ti pokrivaj te rugobe i akrape u familiji,..to je jedino rjesenje da stanovnike teherana postedis trauma i nocnih mora. kako ste samo glupi kako samo jedan bosnjo jedan suljo ili mujo mogu bit glupi. porediti zene sa dijamantima zlatom i sefom sa kljucem je umobolno isto kao sto ovaj jedan pokusava da stavi u istu ravan casne sestre i ove umotane mumije kojima mozes (ili ne mozes) samo vidjet oci. sa budalama ne vrijedi polemisati
ISPRAVNO.............MRS U AFGANISTAN PA PRAKTIKUJ ZAOSTALE ISLAMSKE OBICAJE!!!!!
Isto nindza ocam :D
@SARAJLIJA - ili nisi vidio Sarajeva ili su ti Arapi oprali mozak za 50 maraka i par konzervi za vrijeme rata...ti si zivi dokaz da burke i talibane moramo zabraniti u SA i BiH...danas burka sutra Azrija zabrani deda-mraza, prekosutra \"zaoklji pedera\" i za par godina Afganistan. samo slijepac ne vidi koda nas ovo vodi.
ŠTO SE TIČE ŽENA MUSLIMANKI Pokrivanje glave i nosenje ogrtaca i pokrivanje njihovih tijela,i ne pokazivanje njhihovih ukrasa to je sastavni dio njihove nošnje Allah je muslimankama propisao posebnu nošnju ,tako da će one biti uočljive i prepoznatljive kao muslimanke i one neće biti uznemiravane, i kada ih muskarac vidi na ulici,dovoljno je da vidi kako su obučene,on će ih poštovati,i nećete čuti da muškarci zvižde za muslimankama,i nemojte misliti da su muslimanke manje lijepe nego ostale zene,već one skrivaju i cuvaju svoju ljepotu za njihove muzeve one su kao biseri i dijamanti KADA BIH DOŠAO U VAŠU KUĆU I REKAO VAM:DA LI ĆETE MI POKAZATI VAŠE DIJAMANTE,MOGU LI DA VIDIM VAŠ NOVAC,MOGU LI DA VIDIM VAŠE DRAGULJE,DA LI ĆETE MI DATI BROJ KOMBINACIJE VAŠEG SEFA,NE BISTE MI TO DALI I NE BISTE TO IZNIJELI PRED MENE... PA, NAŠE ŽENE ,NAŠE SUPRUGE, NAŠE MAJKE I NAŠE KĆERKE ONE NAMA VIŠE VRIJEDE I DRAGOCIJENIJE SU NAM OD DIJAMANATA ,ZLATA I ŠIFRE OD SEFA
Moze neka nose,ali isto tako neka dozvole da ja prostetam u Arapskim zemljama sa otkivenim krizem oko vrata,a da ne moram misliti hocu li dobiti po glavi i to je tako,pa u Turskoj tj. Istambulu su napravili najvecu dzamiju na temeljima katolicke crkve,dakle sva sto je krscansko osporavaju,guraju pod tepih,a u Europi bi trazili prava i cmizdre kad im se zabrani,kazem mogu dobiti sva prava u Europi ili samo kada ja dobijem ta ista u Islamskin zemljama.
POENTA: Burka nije nacin odijevanja vec svjetonazor po kome je zena manje vrijedno bice od muskarca, kojoj se zabranjuje skolovanje, javni zivot, druzenje s muskarcima dok muskarac istovremeno moze da radi sta hoce. Takav svjetonazor koji diskrimise 50% populacije nema sta da trazi u slobodnom i civiliziranom drustvu. Moze se biti vjernik, iskren i dostojanstven i bez ovakvih ortodoksnih interpretacija i tradicija. uzput - casne sestre ne pokrivaju lice, skoluju su idu doktorima i cak su i same dkotorice i medicinsk sestre. porediti ih s curicama pod burkama je glupo.
dijjeete li ti yeebbeeem u sred suupppkkkaaaa aaddmmiiineee. yebo ti pipo ostalu loojjaavu poggannu familiju
taliban 19.01.2010. u 22:03 Koliko dinamita mogu ove ninđe omotati oko sebe? Daleko manje od četnika koji su srušili na stotine džamija i katoličkih crkava !!!
Način odijevanja je svačije demokratsko pravo, dopustiti npr brak homoseksualcima a braniti ono što praktikuje dio muslimanki , katolkinja(časne sestre) ili pravoslavnih, (sestre u manastirima), je nedemokratski i antivjerski !!!