Komentari (67)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
jos jedna crtica za historijske udzbenike, jedna djeca sad ce i o tom morati uciti, hvala Bogu pa zavrsih skole, pa necu morati opet se sa tim podjelama zamarati
Neka su raskinuli, trebali su to uraditi prije 500 godina! Kako može biti prvi čovjek jedne religije neko ko nije ni slobodan čovjek, neko ko ovisi o muslimanskoj i Erdoganovoj dobroj volji?! Samo slobodni pojednici mogu predvoditi svoje narode!
cafircugetina zakrho' ti ga kacavenda u duburu nemoj da se krijes iza zenskih profila pedercino lojava
@smotani multikulturni Bošnjo se javlja...
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Retardirana crkva hhhhhhhh te od ovog te od onog ahahaha koji primitivci ahahahshs
Kandilo na aparatima
... prekidu odnosa s patrijaršijom iz Konstantinopolja ... Konstatinopolj ne postoji, nema ga već deset vjekova. Danas postoji samo ISTANBUL - ahmaci nebeski!
carigrad ili konstantinopolj...svejedno je...to je srbski grad i dok ne bude vracen srbima nece tamo biti mira....
Cuj Carigrad, Konstantinopolj.. Pa ovi nikada nece shvatiti da je to davno proslo vrijeme...
carigrad ili konstantinopolj...svejedno je...to je srbski grad i dok ne bude vracen srbima nece tamo biti mira....
Da ima zdravog razuma ne bi ni bilo kršćanstva ovakvog kakvo je sada. Prava slava je paganska tradicija Slavenskih naroda!
@volivasratko - jel ti to onako, kačavendenski
Rusi bi da glume malo Vatikan. Ukrajinska Pravoslavna Crkva i Bosanska Pravoslavna Crkva će da žive.
Dobre vijesti.
@novibosman345. Hoces li biti dobar, pa mi objasniti, zasto su ovo dobre vijesti? Ili zasto su lose? Kad si ih vec ocijenio, daj da cujemo obrazlozenje ocjene?
@Sticenik Dobra jer se slabi ruska tiranija i diktatura. Diktatura je loša za ljudska prava i slabljenje svake diktature je dobro.
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
Raskol, ili shizma (a ne šizma), jest poprilično redovan proces u pravoslavnoj crkvi. Crkveno ustrojstvo pravoslavlja, zasniva se na autokefalnosti, tj samostalnom glavaru, za razliku od katolika, koji imaju vrhovnog vjerskog poglavara...
... Pravoslavna crkva, u tome je dosta slična islamskim vjerskim institucijama, kojr također nemaju vrhovnog vjerskog poglavara kao što je papa. Tako postoji crnogorska, srpska, grčka, rumunska itd pravoslavna crkva i sve su one autokefalne. Takva moze biti i bosanska pravoslavna crkva. Nema tu nista novo, ni neobicno
@TeslaPupinMilankovc. Zar nisi znao? Pa spor sa Amfilohijem?
to je trebalo uraditi pre 500 godina...kada su osmanlije napale carigrad carigradski patrijarh je trazio pomoc od vatikana..papa mu je obecao pomoc ali da klekne pred papu i da se pokore vatikanu...oni su to i uradili ali madjari koji su trebali doci da sprece pad carigrada nikad nisu dosli....moram priznati sa velikom zaloscu da carigrad nisu htjeli spasavati ni srbi ni rusi ni grci i jermeni...niko jer je carigrad bio omrznuo svakom i svi su ga mrzili..danas je ista situacija...
Nemoguće se bilo suprostaviti Osmanlijama koje vodi Mehmed II .Okanuli se ljudi ćorava posla.
@BarbaSaDrine. Nije to bas tako bilo. Oni nisu dosli ne zato sto nisu htjeli, vec zato sto nisu mogli. A u to vrijeme, narod je vise mrzio Vatikan od Carigrada. Jednostavno, splet istorijskih okolnosti i snaga Osmanskog carstva, slomili su kičmu Vizantiji.
PRIKAŽI ODGOVORE (7)