Sve je snimljeno
76

Putnik izbačen iz aviona United Airlinesa, direktor kaže da je bio ratoboran

Klix.ba
Screenshot
Screenshot
Nakon incidenta koji je šokirao putnike United Airlinesa kada su tri policajca prisilno izvukla jednog od putnika iz aviona, izvršni direktor United Airlinesa Oscar Munoz izjavio je kako je uznemiren zbog svega što se desilo.

Munoz je dodao kako je putnik koji je izbačen bio ratoboran i vrijeđao je druge putnike, prenosi BBC.

"Putnik je odbio dobrovoljno izaći iz aviona, zbog čega osoblje nije imalo drugog izbora nego pozvati sigurnosne službenike iz Chicaga kako bi im pomogli da ga izbace", napisao je Munoz u pismu koje je uputio javnosti preko kompanije na čijem je čelu.

Pojedini korisnici Twittera kritikovali su Munoza jer je trebalo da se obrati direktno javnosti, a ne preko e-maila.

Video iz aviona, koji kruži društvenim mrežama, prikazuje muškarca kojeg tri policajca prisilno izvlače sa sjedala i po podu vuku iz aviona. Putnik koji je odbio napustiti avion bio je ljekar i trebao je stići na posao sljedećeg jutra.

Identitet izbačenog putnika još nije objavljen, ali je potvrđeno da je Amerikanac. On je uhapšen nakon izlaska iz aviona, a podignuta je i optužnica protiv njega.

Podsjećamo, do incidenta je došlo nakon što je let United Airlinesa bio prebukiran, zbog čega je osoblje zamolilo nekoliko putnika da napuste avion. Kako je kazala jedna od putnica koja je svjedočila neugodnoj situaciji Audra Bridges, kompanija je putnicima ponudila kompenzaciju od 800 dolara i noćenje u hotelu. Nakon što niko nije prihvatio ponudu, nasumice su izabrali Amerikanca koji je poslije prisilno izbačen.