|

Putin upozorio NATO da se Rusija može sama brinuti za svoju sigurnost

Putin upozorio NATO da se Rusija može sama brinuti za svoju sigurnost
0
F
FENA
1.12.2010. u 15:20
0
komentara
0

dijeljenja
Putin upozorio NATO da se Rusija može sama brinuti za svoju sigurnost Vladimir Putin (Foto: AP)
Ruski premijer Vladimir Putin upozorio je u intervju za američku televiziju CNN da njegova zemlja može osigurati nove "borbene snage", ako Moskva i NATO ne postignu dogovor o zajedničkom sistemu proturaketne odbrane.
"Ako se na ruske prijedloge dobiju negativni odgovori" kada se pojave prijetnje, "Rusija će se morati sama pobrinuti za svoju sigurnost", izjavio je Putin u razgovoru s novinarskom zvijezdom CNN-a Larryjem Kingom.

Prema tome, Rusija će biti prisiljena da rasporedi nove "borbene snage", dodao je Putin spominjući u dijelovima intevjua koji treba da bude objavljen u SAD-u "nove rakete" i "nuklearnu tehnologiju".

"To nije naš izbor. Mi ne želimo da se to dogodi, ali će se to dogoditi, ako ne uspijemo da se dogovorimo o zajedničkim naporima u tom domenu", dodao je on.

Na samitu u Lisabonu 20. novembra Rusija i NATO su odlučili da prodube saradnju u proturaketnoj odbrani, ali je predsjednik Dmitrij Medvedev upozorio da će pozitivan odgovor Moskve za raketni štit u Evropi biti uvjetovan kvalitetom saradnje između Rusije i NATO-a.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.