Svijet
0

Putin: Rusija i dalje nudi pomoć u rješavanju krize eurozone

FENA
Vladimir Putin (Foto: Reuters)
Vladimir Putin (Foto: Reuters)
Rusija je i dalje spremna da pruži pomoć Evropskoj uniji u prevazilaženju krize, izjavio je ruski premijer Vladimir Putin na sastanku s vodećim njemačkim preduzetnicima.

"Zemlje eurozone, kao i azijske države, a posebno Japan, suočene su s ozbiljnim ekonomskim problemima", podsjetio je Putin, uz napomenu da je ruska ekonomija danas prilično stabilna, prenijela je agencija Finmarket.

On je, međutim, dodao da i Rusija nailazi na određene probleme, s obzirom na međusobnu povezanost svih procesa u savremenoj svjetskoj ekonomiji. Ruski premijer je uvjeren da su za prevazilaženje kriznih tendencija neophodni usklađeni zajednički napori svih zemalja.

"Smatram da bi konsultacije Rusije i Evropske unije o aktuelnim problemima tekuće ekonomske i finansijske situacije bile veoma korisne, i ubijeđen sam da će se nastaviti po istom ključu", rekao je ruski premijer.

On je također napomenuo da je Rusija spremna da se uključi, mada je već prisutna, u rješavanje problema na prevazilaženju kriza, pa i u eurozoni.

"Spremni smo da pružimo praktičnu, realnu pomoć, prevenstveno posredstvom Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) što već i radimo", rekao je Putin, naglasivši da Rusija danas ima takve mogućnosti zahvaljujući očuvanom ekonomskom rastu, prenosi Tanjug.