|

Putin: Rusija i dalje nudi pomoć EU u rješavanju krize eurozone

Putin: Rusija i dalje nudi pomoć EU u rješavanju krize eurozone
0
F
FENA
16.11.2011. u 19:36
0
komentara
0

dijeljenja
Putin: Rusija i dalje nudi pomoć EU u rješavanju krize eurozone Foto: Reuters
Rusija je i dalje spremna da pruži pomoć Evropskoj uniji u prevazilaženju krize, izjavio je u srijedu ruski premijer Vladimir Putin na sastanku s vodećim njemačkim preduzetnicima.
- Zemlje eurozone, kao i azijske države, a posebno Japan, suočene su s ozbiljim ekonomskim problemima, podsjetio je Putin, uz napomenu da je ruska ekonomija danas prilično stabilna, prenosi agencija Finmarket.

On je, međutim, dodao da i Rusija nailazi na određene probleme, s obzirom na međusobnu povezanost svih procesa u savremenoj svjetskoj ekonomiji. Ruski premijer je uvjeren da su za prevazilaženje kriznih tendencija neophodni usklađeni zajednički napori svih zemalja.

- Smatram da bi konsultacije Rusije i Evropske unije o aktuelnim problemima tekuće ekonomske i finansijske situacije bile veoma korisne, i ubjeđen sam da će se nastaviti po istom ključu, rekao je ruski premijer.

On je također napomenuo da je Rusija spremna da se uključi, mada je već prisutna, u rješavanje problema na prevazilaženju kriza, pa i u eurozoni.

- Spremni smo da pružimo praktičnu, realnu pomoć, prevenstveno posredstvom Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) što već i radimo, rekao je Putin naglasivši da Rusija danas ima takve mogućnosti zahvaljujući očuvanom ekonomskom rastu.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.