{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Putin: Rusija i dalje nudi pomoć EU u rješavanju krize eurozone

F
16.11.2011. u 19:36
0
0
Putin: Rusija i dalje nudi pomoć EU u rješavanju krize eurozone
0
Putin: Rusija i dalje nudi pomoć EU u rješavanju krize eurozone
Foto: Reuters
Rusija je i dalje spremna da pruži pomoć Evropskoj uniji u prevazilaženju krize, izjavio je u srijedu ruski premijer Vladimir Putin na sastanku s vodećim njemačkim preduzetnicima.
- Zemlje eurozone, kao i azijske države, a posebno Japan, suočene su s ozbiljim ekonomskim problemima, podsjetio je Putin, uz napomenu da je ruska ekonomija danas prilično stabilna, prenosi agencija Finmarket.

On je, međutim, dodao da i Rusija nailazi na određene probleme, s obzirom na međusobnu povezanost svih procesa u savremenoj svjetskoj ekonomiji. Ruski premijer je uvjeren da su za prevazilaženje kriznih tendencija neophodni usklađeni zajednički napori svih zemalja.

- Smatram da bi konsultacije Rusije i Evropske unije o aktuelnim problemima tekuće ekonomske i finansijske situacije bile veoma korisne, i ubjeđen sam da će se nastaviti po istom ključu, rekao je ruski premijer.

On je također napomenuo da je Rusija spremna da se uključi, mada je već prisutna, u rješavanje problema na prevazilaženju kriza, pa i u eurozoni.

- Spremni smo da pružimo praktičnu, realnu pomoć, prevenstveno posredstvom Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) što već i radimo, rekao je Putin naglasivši da Rusija danas ima takve mogućnosti zahvaljujući očuvanom ekonomskom rastu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: