|

Putin: Povlačimo se iz koalicije u slučaju novih incidenata

Putin: Povlačimo se iz koalicije u slučaju novih incidenata
9
S
SRNA
27.11.2015. u 08:41
79
komentara
9

dijeljenja
Putin: Povlačimo se iz koalicije u slučaju novih incidenata Vladimir Putin (Foto: EPA)
Predsjednik Rusije Vladimir Putin upozorio je da će se Rusija povući iz koalicije koja se bori protiv Islamske države u Siriji, ukoliko Turska ponovo obori ruski avion.
Putin je, govoreći nakon sastanka sa francuskim predsjednikom Francoisom Hollandeom u Kremlju, izrazio nezadovoljstvo postupkom Turske, ističući da smatra da je obaranje aviona čin izdaje zemlje koju je Moskva smatrala svojim prijateljem.

Ruski predsjednik je istakao da je Moskva spremna da i dalje sarađuje sa zapadnim silama u borbi protiv "zajedničkog neprijatelja Islamske države", ali da je obaranje ruskog aviona "neprihvatljivo".

"Spremno smo da sarađujemo sa koalicijom koju predvodi SAD, ali, naravno, incidenti kao što je uništenje naše letjelice i smrt naših vojnika apsolutno su neprihvatljivi. Nastavljamo sa pozicije da se nešto slično neće ponoviti ili nam, u suprotnom neće biti potrebna saradnja ni sa kim, bilo kojom koalicijom ili zemljom", rekao je ruski predsjednik.

Prema njegovim riječima, u sklopu saradnje, koja je utvrđena sa koalicijom na čijem je čelu SAD, ruska vojska je proslijedila detalje plana leta aviona koji je oboren.

"Zašto smo proslijedili informaciju Amerikancima? Ili oni ne kontrolišu šta rade njihovi saveznici ili im na sve strane ističu informacije", zaključuje Putin.
Prijavi grešku


Komentari (79)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...