Svijet
0

Putin: Obama je zanimljiv sagovornik

SRNA
Vladimir Putin
Vladimir Putin
Ruski predsjednik Vladimir Putin odbacio je danas navode da je u lošim ličnim odnosima sa američkim predsjednikom Barackom Obamom, kojeg je opisao kao "zanimljivog" sagovornika.

Putin je u intervjuu ruskoj državnoj televiziji uoči sastanka G20 u Sankt Peterburgu rekao da je Obama konkretan partner i iskren sagovornik.

"U tom smislu, predsjednik SAD-a je veoma dobar sagovornik. Sa njim je lako razgovarati zato što je jasno šta ta osoba želi, njegovi stavovi su jasni, a on sluša stavove druge osobe. Zanimljivo mi je da radim sa njim", rekao je Putin.

On je dodao da je razočaran Obaminom odlukom da ne dođe u Moskvu prije samita G20, nakon što je Rusija dala azil bivšem službeniku američke Centralne obavještajne agencije Edwardu Snowdenu, ali da to nije katastrofa.

Putin je rekao da može da razumije da neke odluke Moskve nisu dobro primljene u Washingtonu, naročito u vezi sa situacijom u Siriji.

"Smatram da bi bilo dobro da se niko ne uznemirava i da svi budemo strpljivi i radimo na pronalaželju rješenja", rekao je ruski predsjednik.

Kremlj je ranije objavio da tokom samita G20 nije planiran bilateralni sastanak Putina i Obame. Dvojica lidera imat će priliku da razgovaraju u okviru opšte diskusije na ovom samitu.