Svijet
44

Putin o sastanku s Dodikom: Raspravljali smo o situaciji na Balkanu

Klix.ba
Foto: AFP
(Foto: AFP)
Na zvaničnoj web stranici moskovskog Kremlja može se pročitati kratak izvještaj o posjeti predsjednika manjeg bosanskohercegovačkog entiteta Republika Srpska Milorada Dodika. Iz ureda Vladimira Putina je saopćeno da je održan sastanak s predsjednikom RS-a, entiteta u Bosni i Hercegovini.

"Vladimir Putin se sastao s predsjednikom RS-a, entiteta u Bosni i Hercegovini Miloradom Dodikom. Na sastanku su raspravljali o situaciji na Balkanu i raznim aspektima bilateralne saradnje. Dodik i Putin su razmijenili mišljenja o ključnim pitanjima na međunarodnom planu“, stoji u saopćenju Putinovog ureda.

Sastanku su prisustvovali pomoćnik predsjednika Yuri Ushakov i šef Predstavništva RS-a u Moskvi Duško Perović. Podsjećamo, Dodik je nakon sastanka s Putinom u Moskvi kazao da je razgovor bio veoma uspješan, da je prošao u najboljoj mogućoj atmosferi te da je razgovarano o važnim političkim i ekonomskim pitanjima.

On je naveo da je na sastanku konstatovano da je saradnja RS-a i Rusije u kontinuitetu veoma dobra i uspješna, da se zasniva na obostranom uvažavanju interesa na ekonomskom planu.