Svijet
83

Putin čestitao Trumpu: Vjerujem da ćemo raditi u interesu naših naroda i svjetske zajednice

Klix.ba
Foto: EPA
Foto: EPA
Predsjednik Rusije Vladimir Putin čestitao je novoizabranom američkom predsjedniku Donaldu Trumpu na pobjedi. On je uputio službenu čestitku.

Predsjednik Vladimir Putin je Trumpu poslao čestitku telegramom. U kratkoj izjavi, Kremlj je saopćio da je Putin izrazio "nadu da će raditi zajedno na poboljšanju rusko-američkih odnosa koji su u krizi", piše Independent.

Putin je rekao da je imao povjerenje u izgradnju konstruktivnog dijaloga između Moskve i Washingtona koje se temelji na načelima jednakosti, uzajamnog poštovanja u interesu ruskog i američkog naroda i svjetske zajednice.

Ruska Duma je pozdravila vijest o porazu Hillary Clinton u srijedu ujutro.

Vyacheslav Nikonov, predsjedavajući ruske parlamentarne komisije o obrazovanju, je aplaudirao nakon što je proglašena pobjeda Donalda Trumpa, piše ruska novinska agencija Interfax.

"Kolege, prije tri minuta Hillary Clinton je priznala poraz na predsjedničkim izborima u SAD-u", rekao je Nikonov prije nego je Trump zvanično proglasio pobjedu.

Podsjećamo, Trump je glasovima Amerikanaca postao 45. predsjednik najmoćnije zemlje svijeta, a na poziciju će biti imenovan 20. januara 2017. godine.