Napadač uhapšen
58

Pucnjava u srednjoj školi u Teksasu, ubijeno najmanje osam učenika

Klix.ba
Foto: Twitter
Foto: Twitter
U srednjoj školi u američkoj saveznoj državi Teksas u gradu Santa Fe dogodila se pucnjava u kojoj je, kako javlja ABC, ubijeno najmanje osam učenika. Lokalni zvaničnici su potvrdili da je škola zatvorena, učenici se evakuišu, a na mjestu događaja se nalazi policija.

Zamjenik direktora škole Cris Richardson potvrdio je da je jedna osoba uhapšena i da je u pritvoru, ali nije mogao potvrditi da je bilo žrtava. Jedan od svjedoka rekao je da se pucnjava u kampusu desila na času umjetnosti.

Također, jedan od svjedoka je rekao da je vidio napadača kako puca u jednu djevojku u učionici. Zvaničnih potvrda o povrijeđenima ili stradalima još nema, a škola je na svojoj Facebook stranici napisala da je bilo povrijeđenih osoba, ali nije napisala koliko te da su povrijeđeni prevezeni u bolnicu.

Jedan od roditelja medijima je rekao da je vidio da je bilo barem četvero povrijeđenih.

Na snimku koji je objavljen na Twitteru vidi se kako su policajci nekoliko učenika odveli u dvorište i naredili im da isprazne školske torbe. Sin glavnog trenera momčadi američkog nogometa u školi Myles Kanipes kazao je CNN-u da njegov otac izvodi učenike na obližnju benzinsku stanicu.