Poginulo šest osoba
34

Pucnjava u SAD-u: Muškarac išao gradom u Mississippiju i ubijao ljude

I. M.
Foto: Twitter
Foto: Twitter
Naoružani muškarac ubio je šest osoba u malom ruralnom gradu u američkoj državi Mississippi. Među ubijenima je i bivša supruga napadača.

Žrtve su ubijene na nekoliko lokacija u Arkabutli, zajednici u kojoj živi manje od 300 ljudi. Policija je optužila 52-godišnjeg mještanina za ubistvo i zadržala ga u okružnom zatvoru. Motiv njegovog napada još nije poznat.

"Divljanje je počelo kada je napadač ušao u prodavnicu benzinske pumpe oko 11:00 po lokalnom vremenu i upucao čovjeka s kojim nije imao nikakve veze", rekao je šerif Brad Lance.

Zatim je otišao u obližnju kuću gdje je upucao svoju bivšu suprugu i udario, ali nije upucao njenog vjerenika, piše CNN.

Istražitelji kažu da se napadač potom odvezao do kuće u blizini njegove i ubio muškarca koji mu je možda bio očuh, kao i neimenovanu ženu, prenosi New York Times.

"Zatim je upucao dvije osobe, jednu u automobilu, a drugu na cesti, nedaleko od svoje kuće. Čini se da su posljednje dvije žrtve bili građevinski radnici koji su radili na gradilištu", kaže šerif Lance.

Policajci su uočili osumnjičenog u vozilu koje je odgovaralo opisima svjedoka i uspjeli su ga uhapsiti u blizini njegove kuće nakon kratke potjere automobilima.

"Ovdje nemamo puno nasilnih zločina. Ovo je šokantno. Nisam ni sanjao da ćemo se ovdje baviti nečim takvim", rekao je šerif Lance.

Poručio je da je osumnjičeni kod sebe imao pušku i dva pištolja.