Svijet
272

Pucnjava u Rusiji: Ubio najmanje pet osoba jer mu je neko ogrebao automobil

Klix.ba
U ruskom gradu Belgorod, za sada javnosti nepoznati napadač otvorio je paljbu u blizini prodavnice oružjem ubivši najmanje pet ljudi, dok je najmanje jedna osoba povrijeđena. Među ubijenima je i 14-godišnja djevojčica, prenose ruski mediji.

U 14 sati po lokalnom vremenu napadač se do mjesta događaja dovezao u tamnom BMW-u X5. Pucao je na prolaznike na ulici, ali i ljude u prodavnici oružja, prenose RIA Novosti.

Motiv zbog kojeg je napadač pucao je navodno to što mu je neko izgrebao automobil dok je bio u prodavnici. Policiji je poznat identitet muškarca koji je pucao i za njim se traga. Nakon pucnjave policija je uspjela pronaći njegov automobil, ali je osumnjičeni uspio pobjeći sa mjesta događaja.

Međutim, prema onome kako izvještava Interfax, a što su navodno rekli svjedoci, u pucnjavi su možda učestvovale i dvije osobe. Inetrfax također javlja da su napadači pokušali opljačkati prodavnicu oružja.

Belgorod je grad s populacijom od 420.000 stanovnika, nalazi se na jugu Rusije, samo 40 kilometara od granice sa Ukrajinom.