|

Pucnjava u Bostonu: Ubijen policajac, ubica se skriva u kampusu MIT-a

Pucnjava u Bostonu: Ubijen policajac, ubica se skriva u kampusu MIT-a
28
Klix.ba
19.4.2013. u 08:18
5
komentara
28

dijeljenja
Pucnjava u Bostonu: Ubijen policajac, ubica se skriva u kampusu MIT-a Foto: AFP
U Bostonu je u toku velika policijska potraga za muškarcem koji je pucao i ubio jednog policijskog službenika u kampusu Massachusetts Institute of Technology (MIT). Nakon ovog, desio se još jedan incident u kojem je korišten eksploziv, a ubijen je jedan osumnjičeni.
Policajac, čiji identitet nije objavljen, odgovorio je na poziv, a kada je stigao na mjesto događaja u kampusu MIT-a u njega je ispaljeno više metaka u 22:30 sati po lokalnom vremenu.

Studenti su još u kampusu univerziteta i rečeno im je da ne izlaze dok se potraga za ubicom ne završi.

"Počinilac ovog krivičnog djela je još tu i policija pretražuje kampus. Molimo vas da ostanete unutar zgrade dok ne dobijete daljnje upute", pročitano je obavještenje u 00:37.

Foto: AFP Foto: AFP

Prvo upozorenje objavljeno je 18 minuta nakon pucnjave: "Prijavljena je pucnjava u zgradi 32 (Stat Center). Prostor je opkoljen. Ne približavajte se tom području".

Prema audiosnimku dispečerskog centra koji je postavljen na internet, policajac je opisao osumnjičenog napadača kao muškarca odjevenog u crno, težine 55 kilograma. Policija je izjavila da je opasan i naoružan.

Nakon prvog incidenta u kojem je ubijen policajac, dogodio se i drugi u kojem je korišten eksploziv. Eksplozije su se čule u predgrađu Watertown. Jedna osumnjičena osoba je ubijena, druga uhapšena, a za trećom se traga. Kako je objavio Reuters, incident je povezan s terorističkim napadom na Bostonskom maratonu, ali ne zna se da li je povezan sa pucnjavom i ubistvom policajca u MIT-u.

Prema nezvaničnim infromacijama osoba koja se dovodi u vezu s ova dva incidenta mogao bi biti Sunil Tripathi, student Brown univerziteta koji se vodi kao nestao. Posljednji put je viđen 16. marta u svom stanu blizu univerzitetskog kampusa. Drugi osumnjičeni je njegov kolega Mike Mulugeta. FBI je objavio njihove fotografije na kojima im se vide lica.

U Bostonu vlada panika. Policija je uputila apel građanima da izgase mobilne telefone i ne izlaze iz svojih domova.
Prijavi grešku


Komentari (5)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...