Komentari (39)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Rijeka Colorado izgubila na nekim mjestima gotovo 2/3 vodostaja, napravili u Utahu gradove za golf u sred pustinje i trose milione litara dnevno za odrzavanje a vamo fola stednja
vidi im odvratne i prljave plaže. Neum je za ovo Monte Karlo
Przi se americki jugozapad, przi se sjever i jug ,...
I onda je Doc Holliday trebao da predje pustaru Liano Estacado sa svojim vjernim konjem Milom, po ovakvoj vrucini. Svaka mu cast!
americki jugozapad? valjda mislite jugozapad SAD-a? Amerika je kontinent ne drzava! naucite to vec jednom!
Ne moze se negirati da Zemlja ima problem sa zagrijavanjem ali govor o tom problemu ide namjerno u krivom smjeru. Pojacana je faza u kojoj se se vrsi psiholosko bombardovanje citalaca vijesti. Krivica ide na obicnog covjeka koji ima klimu uredjaj, automobil, uzgaja goveda ( koja zagadjuju Zemlju )....s namjerom da sutra bude ogranicenja, poreza, specijalnih dozvola za zivot itd.
Pa obicni covjek i jeste kriv, klima, tv, frizider, laptop, mobilni, grijanje, topla voda, struja, internet, auto, rasvjeta, putovanja...sve to doprinosi globalnom zagrijavanju. Ljudi i dalje misle da mogu nemilice trositi resurse ko dobar dan.
Kriv je konzumerizam i moderni nacin zivota, krivi su oni koji plasiraju narativu da materijalne stvari donose srecu da bi prodali produkte koje inace nikad ne bi, a kriv je, iako najmanje, i obican covjek koji na takve gluposti nasjeda. Previse nas je na Zemlji da bi tako zivili.
U svijetu ima drzava i predjela gdje je cesce vruce, gdje je elektricni sistem slabiji i cijim je stanovnicima teze uzivat rashladnu klimu....pa to nije vijest. Kad god vlast izdramatizira nesto, glavne medijske kuce mahnito postave model vijesti za kopi pejst. Vrucina je bilo oduvijek. Ako nema podataka u modernim sluzbama, ima u istoriji, u putopisima...
Arizona ima vrela ljeta i uobicajene temperature od juna do septembra su od 32-48 a u pustinjskim dolinama i do 52. U visim predjelima temperature su nesto nize. Feniks, glavni grad Arizone ima pustinjsku klimu.
Przi se srce moje..
Imam projekte za izgradnju nuklearnih elektrana u BiH kontam da zatrazim prijem kod Dodika da mu pokazem svoj plan.Dve nuklearne elektrane sa 4 reaktora bi bile dovoljne da napajaju strujom i BiH i pola Srbije.U tome je energetska buducnost.Kapacitet 8000 megavata,hladjenje jezgra teskom vodom,reaktori bi bili tipa PHWR,idealno mesto na Drini i Neretvi.
Harp i agenda klimatske promjene rade punom parom. Ali bošnjo se ne brine za to dok strpljivo čeka u redu da bude vakcinisan u BG.
Ebo li ti haarp nanu nepismenu. Pitacu te sta je agenda za 20 godina kad ti djeca krenu u rat zbog vode.
Jedva čekam i ovde da sklopim Bestway bazen.
Mi smo osiromašeni i bez uranijuma
ko je ba siromašan. imam ja urina kolko hioces. zini dacu tzi malo ;) ;)
I sta kazete amerikanci, globalno zagrijavanje izmisljotina
Ne kazu svi amerikanci, samo je jedan dio birao trumpu. Isto kao i kod nas. Nisu ni kod nas svi nacionalisti koji se djele na vjeru nego dijele se na papke i raju.
Prži se srce moje
Normalno je to,kod nas je ne normalno...