{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Prva sjednica Tsiprasove vlade: Ovo je vlada socijalnog spasa

A
28.1.2015. u 14:26
0
1
Prva sjednica Tsiprasove vlade: Ovo je vlada socijalnog spasa
0
Prva sjednica Tsiprasove vlade: Ovo je vlada socijalnog spasa
Članovi nove Vlade Grčke (Foto: EPA)
Novi grčki premijer Alexis Tsipras predsjedavao je prvom sjednicom novog kabineta vlade, kojeg je nazvao "vladom za socijalni spas".
Grčki premijer Tsipras je istakao da je borba protiv humanitarne krize osnovni cilj vlade. Dodao je da grčki narod od nove vlade traži da zaštiti dostojanstvo ljudi.

Tokom obračanja članovima vlade, Tsipras je govorio o četiri osnovna cilja nove grčke vlasti. To su borba protiv humanitarne krize, revitalizacija grčke ekonomije, pregovori sa kreditorima za iznalaženje pravednih i povoljnih otplata duga i borba protiv mita i korupcije.

"Nema prostora za greške ili kašnjenja. Zadaća ove vlade je da vrati ponos zemlji i narodu. Odgovornost je velika, ali ćemo na zahtjeve građana odlučno i planski napredovati ka ostvarivanju zacrtanih ciljeva. Vlast ne pripada nama, već narodu koji nas je doveo na tu poziciju", poručio je Tsipras.

Podsjetivši na rekonstrukcije koje je već napravio unutar vlade i smanjenja broja ministarstava, Tsipras je kazao da je prvog dana svog mandata napravio reforme koje niko nije u protekle četiri decenije i da je tako održao svoje obećanje.

Novi grčki premijer je na kraju kazao da je spreman za susret i razgovor sa šefom Evropskog parlamenta Martinom Schultzom, koji sutra stiže u posjetu Atini.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: