Komentari (32)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ovdje tekbir se prolama, Bosna to je Bedr islama
☪️🤲❤️
Što očima gleda svojim, tog se Ummet vaš ne boji! Mnogi evlad nejma babu, poklaše nas haramije! Bosna - to je Bedr islama!
Tada smo bili ujedinjeni i od jednoga umeta . Udruzimo se umete.
Kad su bošnje bile ujedinjene. Jedna trećina izigrava vehabijice, jedna trećina su jugobalijanderi i žđeru krmetinu više od bilo koga. Samo svaki šesti vojno sposobni bošnjak se borio za ovu zemlju. 30% ih je pobjeglo zajedno sa trojanskom nametnutim jajarama iz Kasabe , 30% se krilo i šetkalo po Korzoima ko Bakir i Denis Bećirović. Pogano smo pleme, da poganoje ne đože biti.
Hazreti Hamza i njegova strateske sposobnosti su donijele ovu bitnu pobjedu. 300-313 vojnika protiv 1000.
Sam hazreti Alija je pobio pola od 70 poginulih mušrika. To mu Emevije nikad nisu oprostile pa su ga proklinjali s mimbera sve do 95. godine po Hidžri, kada je tu praksu ukinuo halifa Ibn Abdulaziz.
Hazreti Alija je junak nad junacima kojem u junaštvu, viteštvu, plemenitosti i mudrosti nakon Poslanika Muhameda, s., nema ravnog. Ko spozna hazreti Aliju - taj će spoznati i Poslanika Muhameda, s., a ko spozna Poslanika Muhameda - taj će spoznati istinski islam. Poslanik Muhamed, s., je na Oprosnom hadžu 10. godine po Hidžri, u mjestu zvanom Gadir Hum, odredio hazreti Aliju za svoga nasljednika, tj. halifu.
Da nam se dragi Allah dz.s svima smijeluje i ukabuli post i ibadete
smiluje*
amin